2014 m. birželio 11 d., trečiadienis

Šokoladinis plombyras

Taigi, ryžausi pagaminti ir šokoladinius ledus. Kodėl reikėjo ryžtis? Nes gamyboje 'dalyvavo' ir ugnis (!). Reikėjo pakaitinti pieną, kad jame ištirpdyti šokoladą. Po to iki baltumo suplakus kiaušinių trynius su cukrumi ir maišant supylus į šokolado masę vėl kaitinti, kad šiek tiek sutirštėtų. O tada viską atvėsinus (ir dar palaikius šaldytuve) sumaišyti su plakta grietinėle ir pusvalandžiui - į ledų maišymo mašiną.



Naudojau:
200 ml pieno;
200 g juodojo šokolado;

2 kiaušinio trynius;
60 g cukraus;

400-420 ml riebios grietinėlės (35-36%);

Gavosi stipraus šokoladinio skonio ledai. Porą dienų praleidę šaldiklyje tokie kietoki pasirodė beesantys. Bet Linas nuramino, sako: 'aš visada šokoladinius ledus mėgstu dėl to, kad jie lėčiausiai tirpsta', suprask: "jie ir turi būti kieti" :)

Už tai šaldiklyje dar buvo užsilikę šiek tiek "rududu" bei vanilinių ledų, ir kartu sudėjus po rutuliuką - labai skanu :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą