2014 m. birželio 10 d., antradienis

Dietinė vištiena su pupelėmis ir pomidorais

Šis patiekalas yra iš vienos mano mamos ir mano mėgstamos trijų savaičių dietos raciono. Todėl vadinu jį dietiniu patiekalu. Gana greitai paruošiamas.
Anksčiau gamindavau su mažiau pomidorų, o prieš porą savaičių pagaminau panašiai taip, ir mums labai patiko, tad šiandien vėl pagaminau ir dalinuosi savaip pakoreguotu receptu:

4 porcijoms:

1-2 v. š. aliejaus kepimui
1 svogūnas
200-500 g vištienos file (gali būti virta)
5-6 pomidorai

2 skiltelės česnako
2-3 stiklinės virtų pupelių

prieskoniai: druska, pipirai, aitrieji pipirai, paprika..

Pomidorus nuplikau verdančiu vandeniu, nulupu odeles ir supjaustau kūbeliais. Bet jeigu susiraičiusios odelės netrukdo, galima ir nenulupti. Aš labiau mėgstu, kai tų odelių nėra.


Vištienos file (virtą arba žalią) supjaustyti taip pat kūbeliais.


Svogūną taip pat smulkiai supjaustyti.


 Nusilupti česnaką


 Nusausinti virtas pupeles (gali būti koncervuotos, naudojau 2 skardines)


Ir viską iš eilės dėti į gilią keptuvę: jei mėsa virta, tuomet pirmiau lengvai pakepinti svogūnus, po to sudėti vištieną (o jei žalia, aš darau atvirkščiai - pirmiau kepu mėsą, po to įdedu svogūnus), tada suverčiu pomidorus, išspaustą česnaką, pupeles. Pagardinu prieskoniais: druska, pipirais, įdedu keletą aitriųjų pipiriukų - prie pupelių labai tinka aštrumas. Viską išmaišau.


Uždengiu dangčiu ir troškinu 15 min.
Labai skanu. Tiek daug pomidorų padaro pupelių ir vištienos patiekalą ne sausu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą