2014 m. vasario 11 d., antradienis

Vištiena grietinėlės padaže su virtomis daržovėmis

Man labai labai patinkantis patiekalas



4 porcijos

~500-800 g vištienos file
100-150 ml grietinėlės
3/4-1 vidutinės žiedinio kopūsto galvos
1 pundelis brokolio
1-2 morkos
125-250 g ryžių 
mėgiami prieskoniai
aliejaus kepimui
truputis miltų

Pirmiausia viską pasiruošiu: vištieną - susipjaustau nedideliais gabalėliais, kopūstus pasmulkinu kuokšteliais/žiedeliais (ne per smulkiai), morką susipjaustau griežinėliais.


Punktus (1), (2) ir (3) darau vienu metu:

(1) Užsikaičiu vandens į nedidelį puodą - ryžiams, įdedu druskos. Užvirus vandeniui dedu virti ryžius (įprastai jie verda 20 min.). Išvirusius ryžius nusunkiu.

(2) Užsikaičiu vandens į didesnį puodą - daržovėms, įdedu druskos. Užvirus vandeniui dedu virti morkas. Po 7 min. prie morkų sumetu žiedinius kopūstus, dar po 6 minučių - brokolius ir verdu dar 5 minutes. Išvirtas daržoves nusunkiu.

(3) Kaitinu keptuvę, įpilu aliejų, sudedu vištieną. Iškepus apiberiu prieskoniais (druska, pipirai, bazilikas, truputį uoginės paprikos (raudoni aštrūs čili pipirai)), šiek tiek apibarstau miltais, pavartau keptuvėje ir tada užpilu grietinėle. Išmaišau ir leidžiu dar pasitroškinti.

 Skanaus!

P. S. iš tikro tai mėgstu dar ir tokį šio patiekalo variantą:
(3) ir (2) sudedu į kepimo indą, išdėlioju pomidoro griežinėlius, apibarstau tarkuotu sūriu ir kepu orkaitėj kol sūris apskrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą