2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba su vištiena


Sūnus pas močiute darže užsiaugino trejetą moliūgų, kuriuos ketinome "skersti" "helovyno" proga, tačiau kažkaip pagailėjome tokio skanaus ir gero daikto, todėl visi trys atsidėjo patiekalams.
Betgi nevalgysi iš moliūgo vis to paties patieklo, tad leidausi į receptų paieškas interneto platybėse, bei juos prisitaikiau pagal savo poreikius.

Labai skanu - moliūgų sriuba. Nors panašių receptų galybė - čia maniškė sriubytė. Niam.

gerom 4 porcijom reikės

~1,5 kg moliūgo
trupučio vandens (gal kokios stiklinės)
100-150 ml apie 10% riebumo grietinėlės
maltų juodųjų pipirų
uoginės paprikos (ar šiaip aštrių raudonų pipiriukų)
kario
druskos

1 v. š. sviesto
2-3 česnako skiltelės
2 vištos krūtinėlės puselės.


Moliūgą nulupu, supjaustau kūbeliais, verčiu į puodą su stikline vandens ir verdu, kol daržovė suminkštėja.
Vėliau su blenderiu sutrinsiu.

Keptuvėje, svieste apkepu išspaustą česnaką ir kūbeliais supjaustytą vištieną. Apiberiu prieskoniais (druska, pipirai).

Į sutrintą moliūgą sukrečiu vištieną, įberiu šiek tiek kario bei supilu grietinėlę ir gerai išmaišau.

Skanumėlis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą